Ka disa surpriza në listën e telefonave inteligjentë më të shitur Android.

Deri më tani, prodhuesit e telefonave celularë kanë fituar mjaft në tremujorin e parë të 2021.

Për herë të parë, shitjet totale të tregut u rritën në mbi 100 miliardë dollarë , të nxitura nga shitjet kryesore.

Tregu dominohet nga kompanitë Apple, Samsung dhe Xiaomi ose Redmi.

Në renditjen e pajisjeve më të shitura, iPhone janë në katër vendet e para, siç kanë llogaritur analistët në Counterpoint.

Vendet e para të telefonave celularë më të shitur – të matura në raport me pjesën e shitjeve totale – duken si më poshtë.

 • Apple iPhone 12 (5 për qind)
 • Apple iPhone 12 Pro Max (4 për qind)
 • Apple iPhone 12 Pro (3 për qind)
 • Apple iPhone 11 (2 për qind)

Telefonat më të shitur Android

Kjo ndiqet nga prodhuesit e telefonave Android.

Numri 1 i telefonave inteligjentë më të shitur Android është nën-marka Xiaomi Redmi, një emër që shumë mund të mos e kenë në radarin e tyre.

Kjo pasohet nga Samsung.

Telefonat inteligjentë më të shitur Android në tremujorin e parë të vitit 2021 ishin:

 • Redmi 9a (2 për qind)
 • Redmi 9 (1 për qind)
 • Samsung Galaxy A12 (1 për qind)
 • Redmi Note 9 (1 për qind)
 • Samsung Galaxy A21s (1 për qind)
 • Samsung Galaxy A31 (1 për qind)

Telefonat celularë me më shumë shitje

Natyrisht, lista duket pak më ndryshe nëse renditni listën sipas të cilave modele janë përdorur për të gjeneruar më shumë shitje. Apple zbarkon përsëri në katër vendet e para. Përqindja tregon pjesën e shitjeve totale të telefonave inteligjent nga të gjithë prodhuesit:

 • Apple iPhone 12 Pro Max (12 për qind)
 • Apple iPhone 12 Pro (11 për qind)
 • Apple iPhone 11 (3 për qind)
 • Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (3 për qind)
 • Apple iPhone 12 Mini (2 për qind)
 • Samsung Galaxy S21 5G (2 për qind)
 • Huawei Mate 40 Pro (2 për qind)
 • Samsung Galaxy S21 Plus 5G (1 për qind)
 • Apple iPhone SE 2020 (1 për qind)