Sipas La Gazzetta dello Sport, Dusan Vlahovic (2000) është në dyshim për të ardhmen e tij dhe do të preferonte qëndrimin në Itali më mirë se nje aventurë në Angli.

Për sulmuesin serb Juventusi e që ka bërë një ofertë prej 35 milionë eurosh plus kartonin e Dejan Kulusevskit (2000) qe vlerësohet 35 milionë euro të tjera pra 70 milionë euro në total te Fiorentina. Nga ana tjetutbollistit do t’i ofronte një pagë prej për 6 milionë eurosh në sezon, në përputhje me parametrat e pagave që biankonerët do të kishin imponuar për të ardhmen e afërt.

Por nga ana tjetër, sipas The Times, Arsenali i ka ofruar 68 milionë stërlina (81 milionë euro) skuadrës së Fiorentinës dhe një pagë prej 8.3 milionë stërlinash (10 milionë eurosh) në sezon sulmuesit serb. Gjithashtu agjenti i sulmuesit do të merrte një tarifë shpërblimi prej 15 milionë stërlinash (18 milionë eurosh) nëse ai do të shkonte në Highbury.