Në orën 14:30, Bordi i Garancive Sportive ka filluar mbledhjen në Coni për të gjykuar ankesën e klubit të Juventusit kundër dënimit prej 15 pikësh të vendosur nga Gjykata e Apelit FIGC. Në sallën e gjyqit pritet presidenti i Juventusit, Ferrero. 5 janë gjyqtarët që do të marrin vendimin. Dënimi mund të arrijë në mbrëmje ose më së voni nesër.

Çfarë mund të ndodhë?

Ja 3 skenarët e mundshëm:

  1. Apeli i Juventusit refuzohet dhe dënimi prej -15 konfirmohet
  2. Ankesa e Juventusit pranohet dhe anulohet -15, nëse konstatohen gabime formale ose procedurale në formimin e dënimit në shkallët e mëparshme të gjykimit.
  3. Ridërgohet vendimi në Gjykatën Federale të Apelit për të korrigjuar çdo defekt të treguar nga Kolegji i Garancisë dhe më pas rishqyrtimi i procedurës, duke arritur në një dënim të ri. Kjo mund të nënkuptojë gjithashtu një riformulim të dënimit në terma të ndryshëm. Në rastin e fundit, 15 pikët do të ktheheshin në pritje të vendimit të ri.