Euro 2020 do të përkojë me 60 vjetorin e turneut.  Dhe gjithashtu për këtë arsye, UEFA ka vendosur të studiojë formulën itinerare me ndeshjet që do të luhen edhe në 12 qytete të ndryshme të Evropës.  Ekzistojnë dy pika fikse: gara përuruese do të luhet në Olimpico në Romë, ndërsa gjysmëfinalet dhe finalja do të jenë në Wembley në Londër.

Stadiumi britanik kështu do të jetë i vetmi që do të presë gjithsej 7 ndeshje, ndërsa 11 qytetet e tjera do të organizojnë 4 ndeshje gjatë turneut.  12 qytetet u çiftuan në mënyrë që të ndahen në mënyrë të barabartë në 6 grupe:

GRUPI A: Roma dhe Baku

GRUPI B: Shën Petersburg dhe Kopenhagë

GRUPI C: Amsterdam dhe Bukuresht

GRUPI D: Londër dhe Glasgow

GRUPI E: Bilbao dhe Dublin

GRUPI F: Monako dhe Budapest

Më poshtë janë detajet e qyteteve të ndryshme pritëse dhe të stadiumeve përkatës:

Baku, Azerbajxhan: Stadiumi Olimpik (68,700 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një çerekfinale

Kopenhagë, Danimarkë: Parken Stadium (38.065 vende), 3 ndeshje në grup dhe një e tetë-finale

Mynih, Gjermani: Allianz Arena (75,000 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një çerekfinale

Londër, Angli: Wembley Stadium (90,000 vende), 3 ndeshje në grupe, një e tetë-finale, dy gjysmëfinale dhe finale

Dublin, Irlandë: Dublin Arena (51,700 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një e tetë-finale

Romë, Itali: Stadiumi Olimpik (72.698 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një çerekfinale

Amsterdam, Hollandë: Johan Cruyff Arena (54.990 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një e tetë-finale

Bukuresht, Rumani: Arena Nationala (55,600 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një e tetë-finale

Shën Petersburg, Rusi: Stadiumi i Shën Peterburgut (68.134 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një çerekfinale

Glasgow, Skoci: Hampden Park (52.063 vende), 3 ndeshje në grup dhe një e tetë-finale

Bilbao, Spanjë: San Mames (53.332 vende), 3 ndeshje në grupe dhe një e tetë-finale

Budapest, Hungari: Puskas Arena (67.889 vende), 3 ndeshje në grup dhe një e tetë-finale