Emri i tij ishte Maurizio Pinto dhe ai jetoi në Turi, në provincën e Barit: ai është viktima e dytë 38-vjeçare në Itali (më i riu në vend, së bashku me Stefano Amighetti nga Brescia). Sapo ai përjetoi simptomat e para të Covid-19, burri u shtrua në spital, ku iu nënshtrua hetimeve të nevojshme. Por, përkundër përpjekjeve për të shpëtuar jetën e tij, nuk kishte asgjë për të bërë për Maurizion i cili vuante edhe nga një patologji e mëparshme..

38-vjeçari filloi të tregojë simptomat e para të koronavirusit në 6 Mars. Një temperaturë e lartë ishte shqetësimi kryesor për familjen dhe të njohurit. I transferuar në spitalin Putignano, ai iu nënshtrua disa testeve, duke përfshirë një rreze X të gjoksit dhe tamponin që zbuloi pozitivitetin e koronavirusit. Shtrimi në spital i menjëhershëm, i cili u pasua nga transferimi në Poliklinikën e Barit në një përpjekje të dëshpëruar për të shpëtuar jetën e tij. Komplikimet e infeksionit, megjithatë, kanë bërë që përpjekjet e mjekëve dhe infermierëve të jenë të kota.