Shtohet numri i të infektuarëve në SHBA ku ka shkuar në 352.249 në total i të prekurve me koronavirus ku 15.576 raste u shfaqën vetëm ditën e fundit.

Numër i lartë të prekurish edhe në Angli ku vetëm ditën e fundit janë shfaqur 3.802 raste dhe 684 të vdekur duke e cuar në 51.608 numrin total të të prekurve prej të cilëve 5.373 kanë ndërruar jetë.

Në Itali shifrat janë në ulje, numri i viktimave me koronavirus brenda 24 orëve është 636 e numri total i tyre ka arritur në 16.583. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 3.599 raste më shumë se numri i përgjithshëm i personave pozitiv me koronavirus është 132.546.

Fillon rëndia e pandemisë edhe në Spanjë ku vetëm ditën e fundit janë shfaqur 3.386 raste dhe 528 të vdekur duke e cuar në 135.032 numrin total të të prekurve prej të cilëve 13.169 kanë ndërruar jetë.

Ja të dhënat në detaje për shtetet më të prekura: