Sezoni ka përfunduar për Neymar. Nuk ka për të ndeshje kthimi në Ligën e Kampionëve kundër Bayernit, asnjë ndeshje tjetër në këtë sezon 2022-2023. Operacioni i ligamentit të kyçit të këmbës është i detyrueshëm pas dëmtimit të pësuar në ndeshjen e ligës kundër Lille më 19 shkurt dhe do të zhvillohet në ditët e ardhshme.
Në faqen e internetit të klubit, deklarata zyrtare thotë:
Neymar ka pasur disa episode të paqëndrueshmërisë në kyçin e këmbës së djathtë në vitet e fundit. Pas ndrydhjes së tij të fundit të kontraktuar në shkurt, stafi mjekësor në Paris Saint-Germain rekomandoi një operacion për riparimin e ligamenteve, për të shmangur një rrezik i madh i rikthimit. Të gjithë ekspertët e konsultuar e konfirmuan këtë nevojë. Ky operacion do të kryhet në ditët në vijim në Spitalin ASPETAR në Doha. Shërimi pritet pas 3-4 muajsh”.