Në Austri po zhvillohet gara për Kupën e Botës. Laura Colturi ka lindur më 2006 në Torino dhe është skiatorja që përfaqëson Shqipërinë. Ajo i dha një sukses të madh vendit tonë. Ajo zuri vendin e parë në këtë garë klasike dhe mori titullin e kampiones së botës për të reja.

Një tjetër sukses që vjen për sportin shqiptar që njeh edhe një kampione bote në një sport disi të veçantë dhe që nuk është shumë i praktikuar në vendin tonë. Nëse më parë ishin shqiptarët që përfaqësonin shtetet e huaja, tani po edhe e kundërta.