Gjatë intervistës me DAZN, drejtori sportiv i Interit, Beppe Marotta bëri një bilanc të situatës në merkato dhe Milan Skriniar, i cili shkëlqeu në ndeshjen kundër Napolit dhe për të cilin ende lundron pyetja e rinovimit:

Fantazia në merkato? Në futboll është sinonim i krijimtarisë, por këto vlerësime bëhen kryesisht në merkaton e verës. Në janar ka një treg riparimi, nuk ka gjithmonë mundësi që përputhen me vlerën e skuadrës. Organiku i futbollistëve që kemi na jep kënaqësi, respekt maksimal për ta. Më pas do të shohim nëse do të ketë mundësi. Për Skriniar ka dinamika tipike të botës së futbollit, po negociojnë edhe skuadra të tjera. Milani meriton të jetë pjesë e grupit tonë në të tashmen dhe në të ardhmen, ne kemi paraqitur një ofertë dhe shpresojmë që së shpejti të arrijmë një përfundim. A jam optimist? Unë jam gjithmonë optimist në jetë, por në këtë rast do të thotë të jesh realist; ne e dimë se mund të bëjmë shumë, por jo të pamundurën”.