Hipermakina me majë të hapur po merr mbështetëse me fibër karboni.

McLaren përfundoi prodhimin e P1 në dhjetor të 2015-ës, dhe megjithatë ja ku jemi, gati 7 vjet më vonë, me lajmet për një version të ri. Kuptohet, nuk vjen direkt nga Woking, por nga Lanzante. Sidoqoftë, në krijimin e P1 Spider, firma inxhinierike britanike punoi me Paul Howse. Nëse emri i tij nuk ju kujtohet, ai ishte i përfshirë drejtpërdrejt në projektimin e një prej tre anëtarëve të Trinisë së Shenjtë.

Versioni i hapur nuk përfaqëson një zgjerim të prodhimit P1 pasi Spider është në thelb një konvertim i bazuar në një makinë ekzistuese. Vetëm 5 do të transformohen ndonjëherë, të kompletuara me mbështetëse me fibër karboni që përfshijnë hyrje ajri të zhvilluara rishtazi. Këto ishin të nevojshme meqenëse hipermakina origjinale kishte një çati lugë, gjë që padyshim nuk është më kështu.

Panelet e çatisë së xhamit janë zhdukur gjithashtu, por Lanzante ka krijuar një mbulesë çatie të lëvizshme nëse pronari i P1 Spider ende dëshiron të drejtojë makinën kur bie shi. Krahët e përparmë, dyert dhe mbulesa e motorit janë modifikuar të gjitha në mënyrë diskrete për të ruajtur sa më shumë linjat rrjedhëse të origjinalit. Ato mbështetëse të aero-optimizuara që përmendëm ushqejnë ajrin direkt në çiftin e turbochargers. Seksioni i poshtëm i shasisë është modifikuar për të ruajtur ngurtësinë strukturore të makinës standarde.

Lanzante ka përditësuar edhe brendësinë duke i rimbushur sediljet me lëkurë të ndryshme. Ekziston edhe diçka e quajtur SuperFabric, e cila është më rezistente ndaj motit dhe UV-së tani që kabina është e ekspozuar ndaj elementeve. Thekse të fibrave të karbonit me një përfundim saten dhe komutues të zi me shkëlqim i mbyllin ndryshimet.

Çfarë ka bërë Lanzante kohët e fundit?

I ngacmuar gjatë ditës së parë të Festivalit të Shpejtësisë në Goodwood 2022, McLaren P1 Spider ruan konfigurimin e fuqishëm hibrid të makinës origjinale. Është i mirë për 903 kuaj fuqi dhe 900 Njuton-metra (664 paund-feet) çift rrotullues. Shifrat e performancës nuk janë bërë të ditura, por ne do t’ju kujtojmë se coupe arriti nga 0 në 62 mph (100 km/h) në 2.8 sekonda, nga 0 në 124 mph (200 km/h) në 6.8 sekonda dhe arriti në 217 mph (350 km/h).

Lanzante thotë se do të dorëzojë P1-në e parë droptop përpara fundit të vitit.