AC Milan i Investcorp fillon dalëngadalë të marrë formë, me negociatat për blerjen nga Elliott që po marrin formë dhe që së shpejti do të çojnë në një mbyllje që do të shënojë fillimin e një epoke të re. Një faqe e re që megjithatë, të paktën fillimisht, do të shkruhet nga të njëjtat stilolapsa që vitet e fundit kanë arritur ta bëjnë sërish konkurrues klubin kuqezi me menaxhim të rëndësishëm dhe të kujdesshëm mes zgjedhjeve të tregut dhe mbështetjes për ekipin.

Me Paolo Maldinin, në fakt, drejtorin sportiv Massara dhe shefi i skautingut Geoffrey Moncada do të qëndrojnë në komandë të zonës sportive (pa surpriza), puna e të cilëve nuk do të ndryshojë pavarësisht buxhetit.

Nëse nga njëra anë nuk është përcaktuar ende se sa dhe si fondi i Investcorp mund ose dëshiron të injektojë në arkat e klubit si buxhet tregu për blerjen e lojtarëve të përfunduar dhe të përfunduar, nga ana tjetër nuk do të ndalet kërkimi i lojtarëve të rinj me perspektiva të mëdha për t’u përfshirë në skuadër, për t’u rritur dhe rivlerësuar. Goditje të stilit “Kalulu” që janë kthyer në një simbol të punës së Moncada dhe stafit të tij, të zbuluara thuajse nga askund në Francë dhe të rritura deri në atë pikë sa sot është bërë një element themelor i skuadrës së Piolit.

Për këtë arsye Massara, Moncada dhe skautët e kuqezinjve nuk do të ndalojnë së kryeri këto detyra me disa ide që tashmë janë raportuar dhe mund të merren në konsideratë. Një emër, për shembull, është ai i francezit Maxence Caqueret, mesfushori qendror i datëlindjes 2000 të Lyonit, kontrata e të cilit skadon më 30 qershor 2023 dhe i cili, nëse nuk do të rinovonte, mund të përfaqësonte një mundësi me një çmim likujdimi për të futur në mesfushë një zëvendësues për titullarin Bakayoko.