Hudhra është ndër një përbërësit që përdoret më shumë në gatime. Por shumë pak e dinë se hudhra bën shumë mirë edhe për luftimin e infeksioneve të ndryshme.

Nëse sëmureni shpesh dhe keni një imuntitet të dobët, atëherë duhet të konsumoni më shumë hudhra. Hudhra është shumë e mirë edhe për të luftuar infeksionin e veshit.

Të vendosësh një thelb hudhër në vesh për të kuruar infeksionet dhe dhimbjet e shpeshta të kokës është një gjë që kushton fare pak, duke e krahasur me antibitikët që do të blinit.

Këshillohet që këtë gjë ta bëni para se të flini dhe ta lini hudhrën gjithë natën në vesh. Hudhra e ndalon dhimbjen e kokës për 15 minuta dhe largon infeksionin në vesh brenda 48 orëve.

Në fillim prisni një thelb të vogël hudhre, më pas mbështilleni atë pjesë me një letër dhe vendoseni sikur do të vendosnit kufjet.