Siç ka deklaruar kryeministri francez, Edouard Philippe, në Francë përdorimi i maskave në transportin publik dhe në shkolla per nxënësit e veghël do të bëhet i detyrueshëm. Kështu.

Kjo do të bëhet pas datës 11 maj që nis edhe lehtësimi i masave shtrënguese në Francë. Shkollat do të hapen gradualisht, duke filluar me kopshtet dhe shkollat fillore.

Nxënësit e moshës 11 deri në 15 vjeç duhet të mbajnë me detyrim maska në fyryrë.

Autoritetet bëjnë me dije se ky vendim shikohet si një zgjidhje paraprake në mënyrë që masat shtrënguese të lehtësohen dhe gradualisht të fillojë hapja e vendit.