Newcastle United do të luajë në bardhegjelbër e Arabisë Saudite sezonin e ardhshëm. Sportsmail mund të konfirmojë se fanella e re jashtë fushe, e projektuar nga furnizuesit e kompleteve Castore, mban ngjyrat tradicionale të shtetit të Gjirit, Fondi i Investimeve Publike të të cilit zotëron 80 % të klubit.

Stema e Newcastle, si dhe prerja e qafës dhe e mëngëve, janë ngjyrosur me ngjyrë të gjelbër në një sfond krejt të bardhë, duke pasur një ngjashmëri të jashtëzakonshme me fanellën e kombëtares saudite.

Rripi ka të ngjarë të tërheqë kritika nga kundërshtarët e pronësisë, të cilët duhej të kënaqnin Premier League se nuk kishte asnjë lidhje midis PIF dhe shtetit saudit përpara se blerja e tyre prej 305 milionë stërlina të miratohej në tetor.

Megjithatë, klubi do ta shohë dizajnin si një shans për të rritur rrjedhat e të ardhurave nëpërmjet shitjeve të fanellave në Arabinë Saudite, duke përfaqësuar gjithashtu pronarët e tyre shumicë.