Newcastle United ka rënë dakord për një marrëveshje me LOSC Lille për të nënshkruar me mbrojtësin holandez Sven Botman (2000) për një tarifë prej 37 milionë eurosh duke mposhtur konkurrencën nga një mori skuadrash evropiane për të siguruar qendërmbrojtësin shumë të vlerësuar, ku dukej se Milani ishte në avantazh

Qendërmbrojtësi 195 cm i gjatë ka përfunduar testet mjekësore në Tyneside dhe ka nënshkruar një kontrate pesëvjeçare deri në 30 qershor 2027.