Një konsorcium i udhëhequr nga Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani ka njoftuar se ka paraqitur një ofertë për të marrë kontrollin e plotë të Manchester United, një klub që ka fituar titullin anglez 20 herë.  Sipas disa gazetave britanike, blerja mund të arrijë shifrën rekord prej 6 miliardë lekësh

Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani, kryetar i Bankës Islamike të Katarit (QIB), ka njoftuar se ka bërë një ofertë për të blerë Manchester United.  Deklarata e lëshuar nuk jep detaje për shumën e propozuar në ofertën për klubin, por çmimi mund të arrijë një rekord prej gjashtë miliardë eurosh.

Ofertuesi thotë se është gati të “rikthejë klubin në lavdinë e tij të mëparshme si brenda dhe jashtë fushës dhe, më e rëndësishmja, do të përpiqet t’i kthejë mbështetësit në zemër të klubit të futbollit Manchester United” dhe premton investime “në skuadra, stërvitje. qendër, në stadium dhe në infrastrukturën e gjerë, në eksperiencën e tifozëve”.