Liverpoolit i afrohet njeriu i tetë më i pasur në botë me vlerë 90 miliardë stërlina me ofertë për blerje.

Biznesmeni nga India, Mukesh Ambani (1957) do të duhet të luftojë interesimin e palëve të tjera nga Lindja e Mesme dhe SHBA me pronarët aktualë të Liverpool FSG që janë mbushur me oferta.

Liverpool mund të shkojë drejt një turne indian me interes multi-miliarder Mukesh Ambani për të blerë klubin.

Ambani, me një pasuri neto prej rreth 90 miliardë stërlina dhe i vlerësuar nga Forbes si personi i 8-të më i pasur në botë, tashmë ka pyetur për klubin.

Kuptohet se pronarët aktualë janë të gatshëm të shesin për 4 miliardë funte dhe ka një dëshirë më të madhe për të blerë klubin Merseyside.

Por kjo shifër nuk do ta stepë Ambani, i cili është një tifoz i madh i sportit.

Ai zotëron skuadrën e kriketit IPL Mumbai Indians dhe ndihmoi në ngritjen e Superligës së futbollit indian. Ndërsa kriket është një fe në Indi, futbolli po i afrohet me shpejtësi Premier Ligës angleze duke krijuar interes të madh dhe Liverpool-i një nga klubet më të mëdha të mbështetura me shitjet e fanellave.

Ambani, 65 vjeç, me pasurinë e tij të madhe dhe dëshirën për sukses do të ishte i përgatitur për të pompuar miliona në klub për transferime për të rritur ambiciet e Liverpool-it për të mbetur.