Kriza në Itali njeh vetëm përkeqësime. Numri i të vdekurve nga koronavirus në Itali ka arritur në 3.405 (427 vetëm ditën e fundit) duke kaluar edhe numrin e atyre që kanë ndërruar jetë në Kinë që janë 3.245 që nga dhjetori. Të dhënat e fundit flasin për 41.035 persona të kontraktuar me virusin Sars-CoV-2 (5.322 më shumë se dje).

Shtohet me ritme të frikshme edhe numri i të infektuarëve në Spanjë, Gjermani, SHBA dhe Francë.

Ja të dhënat në detaje për shtetet më të prekura: