Oprah Winfrey e ka mendjen te Amerika pasi pandemia vazhdon të ndikojë negativisht në të gjithë vendin.

Prezantuesja e famshme, 66 vjeçe, njoftoi se do të dhurojë 10 milion dollarë për të mbështetur njerëzit dhe qytetet në të gjithë vendin, shkruan DailyMail.

“Unë po dhuroj 10 milion dollarë në përgjithësi për të ndihmuar amerikanët gjatë kësaj pandemie në qytete në të gjithë vendin dhe në zonat ku jam rritur”, shkroi Oprah në Twitter të enjten.

“Për më shumë rreth këtij Fondi dhe si mund të jeni të gjithë në shërbim, shikoni këtë bisedë falas në AppleTV + këtu”, shtoi ajo së bashku me një link të serisë së saj të bisedave për COVID-19 në Apple TV +.

Oprah tha që ajo do të angazhojë një milion dollarë në Fondin e Ushqimit të Amerikës, qëllimi i të cilit është të sigurohet që të gjithë të kenë qasje në ushqim.

Fondi u lansua nga Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs, Apple, dhe Fondacioni Ford.

“Unë besoj se Fondi i Ushqimit i Amerikës do të jetë një mënyrë e fuqishme për të bërë një ndryshim për fqinjët tanë në nevojë dhe jam duke angazhuar një milion dollarë për këtë fond për të mbështetur ata që përballen me pasiguri ushqimore”, shkroi prezantuesja 66-vjeçare në Twitter.

Megjithëse amerikanët janë të kufizuar në mënyrat se si ata mund të ndihmojnë në ditët e sotme, Oprah e di se ka ende një dëshirë për t’u kthyer, megjithë pengesat.

Ajo shtoi: “Unë u godita nga puna që këto organizata po bëjnë dhe ndërsa përparësia e të gjithëve tani është të qëndrojmë më të sigurt në shtëpi, unë e di se ka shumë prej nesh që kërkojnë mënyra për të ndihmuar.”

Në krye të dhurimit të saj prej 10 milion dollarësh, Oprah ka ndihmuar njerëzit që të marrin njoftime dhe këshilla mbi pandeminë me serinë e saj në Apple TV +, “Oprah Talks COVID-19”.

Në këtë seri, Oprah zhvillon biseda të largëta me ekspertë dhe njerëz të përditshëm për të ofruar njohuri, kuptim dhe këshilla të prekshme për shpirtin njerëzor.

Mysafirët në shfaqje deri më tani kanë përfshirë aktorin Idris Elba, i cili ka testuar pozitivisht për coronavirus, mikun e ngushtë të Oprah-it, Pastor Wintley Phipps, dhe DJ D-Nice, i cili ka realizuar shfaqje për fansat në Instagram Live gjatë pandemisë.

Oprah gjithashtu ka ndërmarrë hapa për të siguruar që ajo ka qenë e sigurt edhe gjatë pandemisë gjithashtu.

Javën e kaluar, ajo zbuloi se ajo dhe partneri i saj, Stedman Graham ishin duke fjetur në shtëpi të ndara pasi ai ishte në rrezik të lartë shkaku i fluturimeve të shumta.