Shtohet numri i të infektuarëve në SHBA ku ka shkuar në 133.094 në total i të prekurve me koronavirus.

Në Itali numri i viktimave me koronavirus brenda 24 orëve është 756 e numri total i tyre ka arritur në 10.779. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 5.217 raste më shumë se numri i përgjithshëm i personave pozitiv me koronavirus është 97.689.

Numër i lartë të prekurish edhe në Spanjë ku vetëm ditën e fundit janë shfaqur 5.564 raste dhe 624 të vdekurduke e cuar në 78.779 numrin total të të prekurve prej të cilëve 6.606 kanë ndërruar jetë.

Ja të dhënat në detaje për shtetet më të prekura ku avancon epidemia sidomos në Gjermani, Francë dhe UK: