Deklarata e një prifti të krishterë nga Elbasani ka bërë xhiron e rrjetit. Ai ka vlerësuar besimin e myllimanëve duke thënë publikisht se të krishterët duhet të marrin shembull nga besintarët e fesë Islame.

Ndër të tjera prifti ka shtuar se myslimanët falen 5 herë në ditë, ndërsa ata të krishterët vetëm 1 herë në javë.

Ai ka vizituar në shoqërinë e Enes Limanit, imamit të Prizrenit, njërën prej xhamive të qytetit.

Vura re një habi në sytë e shqiptarëve që shikonin një prift që krahas kryqit mbante varur dhe flamurin shqipëtar. Muslimanet e besojne Muhamedin si profet …! Kush jam une qe te them te kunderten e kesaj! I them te gjithe te krishtereve : Para SE te thoni ” Na mbyten Xhamijat” ….nese ju do kishit gjysmen e besimit qe muslimanet kane…….( falen 5 here ne dite e duan dhe e mbrojne njeri -tjetrin , nuk pergojojne , ndertojne xhamine dhe te gjithe sebashku kujdesen per te..etj…) Mos shikoni kleçken ne syun e tjetrit por shikoni trraun ne syun dhe zemren tuaj !!!” , – shkruan ai.