Kylian Mbappe është tashmë në tregun e transferimeve, pasi Paris Saint-Germain ka vendosur që mos ta përfshijë atë në turneun para-sezonal në Japoni.

Klubi parisien e ka vënë në shitje sulmuesin francez, ndërsa vendimi zyrtar për të ardhmen e tij do të merret më 31 korrik.

Tani, ka rrjedhur edhe letra e PSG-së për Mbappen, duke i shfaqur atij atë që kanë bërë ndër vite për të.

“Para së gjithash, është thelbësore të kujtojmë se fryma që diktoi diskutimet tona në pranverën e 2022 ishte gjithmonë t’ju shihnim të vazhdoni me Paris Saint-Germain – një familje që ka bërë të pamundurën për karrierën tuaj për kaq shumë vite, ndërsa na lejoi, kur biem dakord me ju, t’i përgjigjemi në mënyrë të favorshme një kërkese transferimi”, – thuhet fillimisht në letrën e tyre.

“Kjo frymë u gjet në të gjitha diskutimet tona, të cilat janë zhvilluar vazhdimisht në dashamirësinë që ne ruajmë brenda Klubit tonë. Për më tepër, në këtë frymë ju u shfaqët më 21 maj 2022 në Parc des Princes për të njoftuar bashkëpunimin tuaj me një fanellë të nënshkruar ‘2025’, e cila ishte shumë e qartë për të gjithë fansat tanë dhe komunitetin botëror të futbollit”.

“Prandaj do të kuptoni se letra juaj – me sa duket e shkruar disa javë pas shpalljes suaj të rinovimit dhe ndikimit të saj global (dhe shumë përpara përfundimit të afatit kalimtar të verës 2022) dhe rrjedhja e saj (një vit më vonë), nuk dështoi të na shkaktojë dëme të mëdha, duke shkuar në kundërshtim me frymën e diskutimeve tona dhe për më tepër duke njoftuar në treg një dëmtim të imazhit të klubit”.

“PSG-ja kujton se duke pasur parasysh investimet e saj në botën e futbollit, e ardhmja e Mbappe-s mund të jetë vetëm një transferim këtë verë ose një zgjatje përtej 30 qershorit 2024, që u vendos qartë mes nesh. Kështu të gjithë lojtarët e mëdhenj, si ju, lanë klubet e tyre, duke lënë një trashëgimi të qëndrueshme dhe, nga ana tjetër, duke ndihmuar klubin që të ka ndihmuar – dhe ka mbështetur familjen tënde – që kur ishe adoleshent”.

“Klubi gjithashtu dëshiron të justifikohet për afatin e famshëm të dështuar të transferimeve verën e kaluar, duke vënë në dukje ‘kufizimet rregullatore’ franceze dhe evropiane dhe pranon se rekrutimi shumë ambicioz i parashikuar mund të arrihet vetëm ‘pjesërisht’”.

“Nënshkruam kushtet krejtësisht jashtë kontrollit tonë, por pavarësisht të cilave ne jemi përpjekur të plotësojmë kërkesat tuaja (ndryshe nga ajo që do të kishim për çdo lojtar tjetër), pa qenë fatale për klubin”.

“Fakti që ju me sa duket keni nënshkruar letrën tuaj të mosrinovimit vetëm disa javë pas fillimit të afatit kalimtar, nënvizon mungesën e sinqeritetit të këtij pozicioni. Është urgjente të jemi në gjendje të takohemi për të përcaktuar së bashku opsionin më të mirë për palët, përkatësisht: një rinovim për sezonin 24/25 ose një largim nga ky afat, këto janë opsionet e vetme për të shmangur një paralizë të qëndrueshme të klubit të shkaktuar nga veprimet tuaja të fundit”.

“Zëvendësdrejtori i Futbollit Profesional do të kontaktojë me këshilltarët tuaj për të rënë dakord shpejt për këtë vendim. Shpresojmë që këto vite të përkushtimit, vullnetit të mirë dhe investimit të paprecedentë në të ardhmen tuaj do t’ju bëjnë të mendoni për të ardhmen dhe mbështetësit e klubit të madh që ju kanë mbështetur gjatë gjithë kësaj kohe”, – thuhet në letrën e PSG-së për Mbappen.