Muaji qershor do të nisë edhe sezonin turistik. Duke filluar nga 1 qershori do të hapen vetëm plazhet e hoteleve, ndërsa nga data 10 qershor plazhet do të jenë të aksesueshme për të gjithë.

Rama: Ende nuk do të hapen plazhet. Nuk kam ndërmend të bëj të mirin për ti hapur rrugë të keqes. Askush në Europë nuk ka hapur plazhet. Këtë javë mbyllim sistemin e administrimit të plazheve. Parimin e “rërës së xanun” me çadra dhe shezlongedo ta ndëshkojmë pa asnje kompromis..Greqia ka vendosur të hapë plazhet në korrik, të tjerët ende. Nga 1 qershori do të hapim plazhet vetëm për hotelet dhe pas 10 qershorit për të gjithë.

Këtë javë do të ngrihet një Autoritet i Përkohshëm Licensues i plazheve nga subjektet private.

Të gjitha të ardhurat do ti kalojnë bashkive si gjithmonë. Asnjë kontratë e mëparshme nuk do të njihet nëse nuk konfirmohet nga ky Autoritet licensues dhe asnjë kontratë e re nuk do të lidhet nga bashkitë pa miratimin paraprakisht të këtij Autoriteti licensues.