Shtohet numri i të infektuarëve në SHBA ku ka shkuar në 116.326 në total i të prekurve me koronavirus.

Në Itali numri i viktimave me koronavirus brenda 24 orëve është 889 e numri total i tyre ka arritur në 10.023. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 5.974 raste më shumë se numri i përgjithshëm i personave pozitiv me koronavirus është 92.472.

Numër i lartë të prekurish edhe në Spanjë ku vetëm ditën e fundit janë shfaqur 6.529 raste duke e cuar në 72.248 numrin total.

Ja të dhënat në detaje për shtetet më të prekura ku avancon epidemia sidomos në Gjermani, Francë dhe UK: