Shtohet me shpejtësi të frikshme numri i të infektuarëve në SHBA ku shfaqen 14.550 raste vetëm 24 orët e fundit duke e cuar në 38.757 numrin në total e të prekurve me koronavirus. Nga këta kanë 400 kanë ndërruar jetë (98 vetëm ditën e fundit)

Dhe dita e sotme ka një bilanc dramatik për Italinë. Numi i viktimave me koronavirus brenda 24 orëve është 651 e numri total i tyre ka arritur në 5476. Rritja progresive vazhdon dhe në rastet e personave të infektuar. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 5560 raste më shumë se numri i përgjithshëm i personave pozitiv me koronavirus është 59138.

Ja të dhënat në detaje për shtetet më të prekura: