Renditja në shpërndarjen e të ardhurave nga të drejtat televizive peshon shumë. Pas sezonit të Serie A, ne shikojmë anën ekonomike të kampionatit. Portali CalcioeFinanza ka zbuluar të gjitha shifrat. Bazuar në renditjen dhe rezultatet, është e mundur të vlerësohet se sa do të mbledhë çdo ekip: 20% e të ardhurave mbeten jashtë vlerësimeve, të cilat shpërndahen midis klubeve në bazë të të ashtuquajturës “rrënjosje sociale”, me referencë për biletat e shitura dhe audiencën.

Vlerësimi i fondit të përbashkët (50% e miliardit euro netto në dispozicion i ndarë në pjesë të përbashkët) dhe ndarja e “tortës” në lidhje me renditjen dhe pikët e marra (15% të totalit), plus rezultatet e mëparshme (në një bazë pesëvjeçare) dhe historia e peshës së klubit (5%), Interi është skuadra me numrat më të mirë: 65 milion euro kundrejt 62.7 për Juventusin dhe 57.8 për Milanin. Ndiqet nga Napoli 54.9, Atalanta 54.6, Roma 49.7, Lazio 48.3, Sampdoria 40.4, Sassuolo 40.2, Fiorentina 39.7, Bologna 37.6, Verona 37.1, Genova 36.8, Torino 36.7, Udinese 35.8, Cagliari 34.1, Parma 31.6, Benevento 31.5.3 në fund Crotone 29.5.