Në vitin 2015, miliarderi Mohamed Bin Salman (1985), harxhoi 260 milionë euro në këtë kështjellë mahnitëse franceze prej 4645 metrash katrorë

“Chateau Louis XIV” është modeluar në kështjellat franceze të shekullit të 17-të, por është ndërtuar midis viteve 2008-11 në Louveciennes, afër Versajës.

Kur Bin Salman bleu Chateau Louis XIV, ai nuk donte që dikush të dinte për të.

Ai fshehu me kujdes pronësinë e tij duke përdorur kompani guaska në Francë dhe Luksemburg.

Por pas hetimeve të mëtejshme doli që ato kompani janë nën ombrellën e Eight Investment Company, një firmë saudite që menaxhohet nga shefi i fondacionit personal të princit.

Emad Khashoggi, nipi i tregtarit të armëve miliarderit Adnan Khashoggi, zhvilloi pronën – buldozimin e kështjellës origjinale të shekullit XIX dhe rindërtimin e saj me pajisje të shekullit 21.  Në fakt, është kaq hi-tech saqë burimet, sistemet e zërit, dritat dhe ajri i kondicionuar kontrollohen të gjitha nga iPhone.

Karakteristika më e pabesueshme e Chateau Louis XIV është dhoma e saj e meditimit, ose dhoma e ftohjes brenda rripit të kështjellës.

Ajo përmban një dhomë nënujore transparente, diçka që mund të shihni në një film të James Bond, që ka peshq e delfinë që notojnë përreth.

Karakteristika të tjera mburrëse përfshijnë një statujë të Louis XIV të bërë nga mermeri i shtrenjtë Carrara me pamje nga bazat 57 hektarë.

Për sa i përket komoditetit, ekzistojnë 10 apartamente me dhoma gjumi, një dhomë pritje e madhe me një tavan kube të pikturuar 52 metra të lartë, një bibliotekë, si dhe një bodrum vere që mund të ruajë deri në 3,000 shishe vere

Ajo gjithashtu ka pishina shtëpie dhe të jashtme, një kinema private, një gjykatë kungull, dy sallat e sallave dhe një klub nate.

Ja fotot: