Rritet me shpejtësi alarmante numri i të prekurve nga koronovairusi në SHBA, ku vetëm vetëm ditën e fundit ka 18.045 të prekur dhe 1.399 viktima.  

Shifra mjaft të larta të prekurve vijnë edhe nga UK, Turqia dhe Spanja me rreth 5.000 te prekur në ditë, ndërsa vazhdon ulet numri i të prekurve në ditë në Itali, Francë dhe Gjermani.

Ja situata e detajuar në botë: