Në një ceremoni të organizuar në kuadër të Samitit të Liderave, Universiteti i Elbasanit, prezantoi strategjinë e zhvillimit dhe ndërkombëtarizimit.

Ky event shënon një hap shumë të rëndësishëm në zhvillimin e politikave ndërkombëtare institucionale me në qendër studentët dhe kërkimin shkencor.