Asambleja e Universitetit ”Luigj Gurakuqi” në Shkodër ka kundërshtuar sot nëpërmjet një deklarate zyrtare urdhin e ministres së Arsimit Besa Shahini për kthimin në Universite.

Asambleja bën të qartë se teksa jemi në gjendjen e fatkeqësisë natyrore studentët nuk mund të rikthehen në auditore, mësimi s’mund të zhvillohet si dhe as zgjedhjet nuk mund të zhvillohen deri më 23 qershor.

Deklerata është lexuar nga pedagogia e FSHN në Shkodër Vjoleta Alushi teksa edhe pedagogë në Tiranë apo dhe vetë opozita e kanë dhe kundërshtuar këtë vendim.