I vetëm, në zemër të zonës, “i vetëm” në kuptimin që është i vetmi që mban fanellën blu, i rrethuar nga kundërshtarë që e mbyllin në kafaz, gjithsej 7 plus portierin.

Nuk ka problem: finte, kundërfinte, driblime, kundërdriblime, gjuajtje, gola të tillë bëhen ose imagjinohen, vetëm kur je i vogël, ose kur luan në shesh ose në rrugë me miqtë.

Dhe lojtarë të tillë, ndoshta, nuk bëhen më. Krahasimet fillojnë, pa ndryshim janë me njerëz të rangut të Diego-s apo Baggio-s, ndër të fundit që na kanë bërë të ëndërrojmë në atë mënyrë.

Një pjesë e rrallë, kjo Kvara, me qëndrimin për të kërkuar gjithmonë lojën; një kënaqësi për sytë. Edhe të mëdhenjtë e së kaluarës kanë filluar të mos besojnë të tyret.

Kështu ka thënë pak a shumë Marco van Basten pasi ka parë dhe komentuar live golin në Napoli-Atalanta, për Ziggo Sport Voetbal, në Holandë.

Kur e sheh këtë veprim të tij, një kundër tetë, mendon: nuk mund të jetë e vërtetë. Pastaj ai bën një numër tjetër dhe shënon”, – janë fjalët e ish-lojtarit të Milanit.

Dhe nëse arrini të bëni një legjendë të futbollit të mendojë “nuk mund të jetë e vërtetë” që midis viteve 1980 dhe 1990 konkurroi për kampionatet kundër Maradonës, sigurisht që do diçka magjike e ke me të vërtetë.