Prodhuesi gjerman i kënaqi kinezët me një model të ri SUV me 3 rreshta vendesh.

Se Kina është individualisht tregu më i rëndësishëm për shumicën e prodhuesve të makinave në botë, tregon prodhimi i tepërt i modeleve që janë destinuar posaçërisht për klientët nga ai vend.

Shembulli i fundit është Volkswagen Talagon, i cili u prezantua në Panairin e Motorit aktual të Shangait.

Me një gjatësi prej 5,152 mm, një gjerësi prej 2,002 mm, një lartësi prej 1,795 mm dhe një bosht mes 2,980 mm, Talagon mund të mbajë lehtësisht 6 ose 7 pasagjerë (në varësi të konfigurimit), të vendosur në tre rreshta vendesh.

Volkswagen ka njoftuar disa opsione të energjisë dhe versioni më i fuqishëm mundësohet nga një 2.5-litër V6 me 300 kuaj fuqi (220 kW) dhe 500 Nm.

Fuqia transmetohet në të 4 rrotat përmes një sistemi 4Motion dhe një transmisioni të automatizuar me 7 shpejtësi me dy tufa.