Çfarë ka të re në gjeneratën e dytë:

Mercedes-Benz prezanton gjeneratën e dytë të GLC Coupé, e cila i bashkohet GLC SUV të prezantuar disa muaj më parë. Përmasat janë ato të gjeneratës aktuale, por dallimet janë aty. Sa i përket pamjes së jashtme, GLC Coupé e re përmban drita të reja të përparme dhe të pasme. Pjesët e pasme janë shumë më të holla.

Rritja e përmasave:

Dimensionet janë rritur për të rritur dinamizmin e linjave. GLC Coupé i ri është 31 mm më i gjatë se modeli në dalje dhe arrin 4,76 metra, me gjerësi të pistave 7 mm më të gjera përpara dhe 23 mm në pjesën e pasme. Prakticiteti, megjithatë, është rritur gjithashtu. Përveç ofrimit të komoditetit më të madh të pasagjerëve, SUV fiton gjithashtu 45 litra kapacitet të bagazhit dhe arrin 545 litra të pretenduara.

Çfarë ka të re në kabinë?

Risitë kryesore gjenden brenda Mercedes GLC Coupé 2023 dhe kujtojnë atë që kemi parë tashmë në versionin SUV: monitor qendror vertikal 11.9″ dhe instrumente dixhitale 12.3″ pothuajse “që mbështeten” në kolonën e drejtimit. Animimi i tyre është versioni më i fundit i softuerit nga Mercedes, me asistentin zanor “Hey Mercedes” edhe më i saktë dhe më i shpejtë në përgjigjet e tij. Timoni është gjithashtu i ri dhe ka të njëjtin dizajn si Mercedesi i  fundit, me fole horizontale “të ndara” për të vendosur kontrolle të shumta për të menaxhuar menutë e monitorit dhe sistemet e ndihmës së shoferit.

Motorizimet:

Mercedes-Benz ka vendosur të pajisë serinë e re të GLC Coupé ekskluzivisht me motorë me katër cilindra me dy litra benzinë dhe dizel hibridë të butë me një sistem 48V. Blerësit mund të zgjedhin nga motorët me benzinë 204 kuaj fuqi (GLC 200) dhe 258 kuaj fuqi (GLC 300). Motorët me naftë 197-hp (GLC 220 d) dhe 269-hp (GLC 300 d). Megjithatë, në pjesën e përparme hibride të rikarikueshme (plug-in), gjejmë benzinë 313 kuaj fuqi (GLC 300 e) dhe 381 kuaj fuqi (GLC 400 e) dhe naftë 335 kuaj fuqi (GLC 300 de). plug-in siguron 113 deri në 131 km rreze elektrike.

Disponueshmëria:

Ende nuk janë shpallur çmimet. Por Mercedes GLC Coupé 2023 do të jetë i disponueshëm nga vera 2023 me instalime të ndryshme dhe siç parashikohet vetëm me motorë të elektrizuar.