Një transaksion me vlerë 591 milion eurosh i përfunduar në zyrën e avokatisë DLA Piper, ku morën pjesë Fienga dhe Baldissoni.

Mbyllet negociata, Roma është pronë zyrtare e Dan Friedkin (1965). Operacioni u përfundua rreth orës 16:00 italiane, me transferimin te pronari i ri i cili mbuloi angazhimin financiar të ndërmarrë nga James Pallotta (të cilit i shkojnë 199 milionë euro, nga të cilat rreth 60 ishin paguar tashmë si kapar).
Dan Friedkin është një biznesmen amerikan që jeton në Californi me një pasuri personale rreth 4.1 miliardë dollarë.