Portieri Trubin, 22 vjeç, është anëtar i ekipit profesionist të futbollit në Sport Lisboa e Benfica. Reprezentuesi ukrainas vjen në klub nga Shakhtar Donetsk për 10 milionë euro plus 40% të shitjes së ardhshme dhe nënshkruan një kontratë të vlefshme për pesë sezone, deri në 30 qershor 2028.

Në deklaratat e para me shqiponjë në gjoks, Trubin shpjegoi se madhështia e Klubit ishte vendimtare për nënshkrimin.

Për mendimin tim, Benfica është një nga klubet më të mira në Evropë. Prandaj jam këtu. Jam shumë i lumtur që jam këtu. Ata janë të gjithë portierë të mirë. Jemi në një klub të madh. Për mua është një mundësi për të treguar veten, për të zhvilluar veten në baza ditore, për të shtuar klubin dhe kushdo që është më i mirë do të luajë”, – tha ai për BTV.