Bamidele Jermaine Alli (1996) ka përfunduar kalimin e tij në formë huazimi për 2 milionë euro nga Everton FC te Beşiktaş JK.

Paga e tij prej 5.2 milionë eurosh në vit do të paguhet 10% nga Besiktasi dhe 90% nga Evertoni.

Nëse klubi turk dëshiron ta bëjë transferimin e përhershëm duhet të paguajë 6 milionë eurojanar ose 8 milionë euro në qershorin e ardhshëm.

Mesfushori sulmues i lindur në 1996 në Milton Keynes, Angli ka luajtur gjithashtu për Tottenham Hotspurs dhe ka 54 paraqitje ndërkombëtare për Anglinë.