Oliver Bierhoff (1958) ka dhënë dorëheqjen nga pozicioni i lartë që mbante në federatën e futbollit. Ish-sulmuesi i Gjermanisë praktikisht menjëherë pasi la futbollin nisi punën për kombëtaren, duke qenë se puna e tij e parë daton në vitin 2004 kur filloi si menaxher i ekipit të parë. Nga viti 2018, megjithatë, ai ishte drejtor sportiv i kombëtares dhe akademive gjermane.

Megjithatë, pas katër vitesh, Bierhoff ka vendosur të lërë punën e tij në Federatë, e cila tani do të duhet të gjejë një figurë të re për të futur në vend të tij. Pas 18 vitesh, ish-lojtari i Milanit i thotë lamtumirë në fund të një Botërori negativ për gjermanët.