Fillimisht, Kupa e Amerikës që do të mbahej më 12 qershor ishte shtyrë për 12 korrik 2020, ndërsa tani ajo është mbahet në vitin 2021.

Edhe Amerika është e përfshirë nga pandemia e koronavirusit, prandaj autoritet sportive nuk kanë dashur të rrezikojnë po ashtu dhe e kanë shtyrë garën.

Kupa e Amerikës tani do të zhvillohet më 12 qershor të vitit të ardhshëm, duke lejuar po ashtu që kampionatet atje të zhvillohen deri në fund.