Cagliari Calcio ka njoftuar marrjen nga Interi të të drejtave të regjistrimit të futbollistit Dalbert Henrique Chagas Estevao i cili do të jetë në huazim për Rossoblu deri më 30 qershor 2022 me të drejtën e blerjes.

Lindur në Barra Mansa, një komunë në shtetin e Rio de Janeiro, më 8 shtator 1993, ai luajti si mbrojtës i majtë në ekipet e të rinjve të Fluminense dhe Flamengo, dy nga klubet më prestigjioze braziliane.