UEFA ka konfirmuar zyrtarisht se Euro 2020 do të shtyhet për një vit shkaku i pandemisë coronavirus që ka shpërthyer nëpër botë.

Shtëpia e futbollit evropian u detyrua ta marrë këtë vendim shkaku i virusit vdekje prurës, derisa Kampionati Evropian do të zhvillohet tani nga 11 qershor deri më 11 korrik 2021.

Ky vendimi i UEFA-s ka lejuar që kampionatet evropiane të marrin frymë më lirshëm dhe t’i përfundojnë të gjitha ndeshjet deri në fund të muajit qershor.

Ligat tashmë janë të suspenduar, mirëpo ato pritet të rikthehen nga fillimi i muajit prill, natyrisht duke shpresuar që gjendja të përmirësohet nga virusi corona.

Këto janë vendimet që janë marrë nga UEFA:

  1. Kampionati Evropian i paraparë të zhvillohet këtë vit është shtyrë për 1 vit dhe do të zhvillohet nga 11 qershori deri me 11 korrik të vitit 2021.
  2. Ndeshjet e play-off për kualifikim për Kampionatin Evropian të parapara të zhvillohën në fund të marsit 2020, janë shtyer për qershor 2020. Detajet tjera do të jepen nga grupi punues i UEFA-s.
  3. Ligat kombëtare dhe garat evropiane për klube të përfundojnë deri më 30 qershor 2020, kur është finalja e Ligës së Kampionëve. Për ligat e ranguara nga pozicioni 48-55 ku bënë pjesë edhe Kosova, afati për të përfunduar ligën është 21 qershor.
  4. Të bëhen shtyrje në procesin e licensimit të klubeve për garat evropiane. (Detajet do të konfirmohën nga grupi punues i UEFA-s).