Pasi u refuzua apeli, Paratici vendosi të japë dorëheqjen me efekt të menjëhershëm nga posti i tij në Tottenham për t’u fokusuar në pozicionin e tij ligjor në lidhje me vendimet e FIGC dhe FIFA. Kështu lexojmë në njoftimin zyrtar për shtyp të publikuar nga Spurs në faqen e tyre. Skualifikimi “e pengon atë të përmbushë detyrat e tij si shef ekzekutiv”

Collegio di Garanzia dello Sport ka pranuar ankesën e Juventusit në çështjen e fitimeve kapitale: 15 pikë më shumë në renditje në pritje të një gjykimi të ri. Por jo të gjitha ankesat u pranuan: ato të Agnelli, Paratici, Arrivabene dhe Cherubini u refuzuan. U pranuan ato të Nedved dhe drejtuesve të tjerë të përfshirë. Dhe pikërisht pas mungesës së rezultatit pozitiv nga Kolegji i Garancisë së Sporteve – në rastin e Paraticit në një ndalim të përkohshëm tridhjetë mujor për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me një kërkesë për një zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s – vetë Fabio Paratici njoftoi dorëheqje me efekt të menjëhershëm nga pozicioni i tij në Tottenham, pikërisht “për t’u përqëndruar në pozicionin e tij ligjor në lidhje me dënimet e FIGC dhe FIFA”.

Kështu lexojmë në njoftimin zyrtar për shtyp të publikuar nga Spurs në faqen e tyre. Skualifikimi “e pengon atë të përmbushë detyrën e tij si shef ekzekutiv”.

Njoftimi për shtyp
Që nga fundi i marsit, FIFA kishte konfirmuar se sanksionet e vendosura nga drejtësia sportive italiane ndaj ish-drejtuesve të Juventusit ishin shtrirë edhe globalisht. Nga aty ndalesa e çdo aktiviteti qoftë edhe në Premier League.
Kryetari i Tottenham, Daniel Levy tha:
“Kjo ka qenë një kohë stresuese për Fabion dhe familjen e tij. Fabio është një njeri që jeton dhe merr frymë me futbollin, dhe ne i urojmë mirë. Ne filluam të ristrukturojmë operacionet tona disa muaj më parë. dhe javën e kaluar njoftuam Emërimi i Scott Munn si shef i futbollit që drejton të gjitha departamentet. Ne do të vazhdojmë të forcojmë funksionet tona të futbollit gjatë muajve të ardhshëm.”