Facundo González është një lojtar i Juventusit. Ai vjen drejtpërdrejt nga Spanja, më konkretisht nga Valencia për 2 milionë euro.

Uruguajani Facundo González i cili nënshkruan një kontratë që e lidh atë me klubin bardhezi deri në vitin 2026.

I lindur në Montevideo, mbrojtësi i ri i lindur në vitin 2003 filloi të luante futboll në një moshë shumë të re. Pasi u largua nga Uruguai në moshën katër vjeç për t’u transferuar në Spanjë, ai u martua në Unión Deportiva Vista Alegre në Castelldefels. Në moshën nëntë, ai më pas u transferua në Espanyol dhe ishte atje që ai në fakt stërviti futboll. Tetë vjet më vonë – në korrik 2019 për të qenë të saktë – ai mbërriti në Valencia në moshën vetëm gjashtëmbëdhjetë vjeç, klub me të cilin bëri 37 paraqitje në ekipin e dytë, 17 prej të cilave vetëm në sezonin e fundit.

Në përgjithësi, 2022/2023 është një vit jashtëzakonisht pozitiv për të, veçanërisht nëse shikojmë edhe kombëtaren. Në fakt, me Uruguain nën 20 vjeç, González merr pjesë në Kupën e Botës në kategorinë e tij që mbahet në Argjentinë – dhe që në mesin e lojtarëve të ndryshëm të thirrur në përzgjedhjet përkatëse përfshin edhe Matias Soulé Malvano, Riccardo Turicchia, Filippo Fiumanò dhe Felix. Nzouango Bikien – dhe ai e fitoi atë si protagonist duke luajtur të shtatë ndeshjet, gjithmonë në mbrojtjen qendrore.

Mëngjarash, më shumë se një metër nëntëdhjetë, Facundo është një lojtar shumë fizik, por në të njëjtën kohë edhe teknik dhe i shpejtë. Një qendërmbrojtës modern.