Futbollisti italian Andrea Cambiaso (2000) ka përfunduar një lëvizje të përhershme te Juventusi nga Genoa për 8.5 milionë euro plus bonuse deri në 3 milionë euro të tjera.

Mbrojtësi i majtë ka nënshkruar një kontratë që e mban te Juventusi deri më 30 qershor 2027.

Genovas nga lindja, Andrea del nga një sezon pozitiv, mbi të gjitha nga pikëpamja personale. Në sezonin e tij debutues në Serie A, 22-vjeçari bëri 28 paraqitje në të gjitha garat dhe u dallua veçanërisht për shkak të aftësisë së tij për t’u përshtatur me futbollin e lartë dhe me kërkesat e taktikave të ndryshme të adoptuara gjatë gjithë sezonit nga Genoa, nga mesfushor I krahut të majtë, përsëri në një formacion 3-5-2 si mbrojtës I majtë dhe si mbrojtës qendror në një mbrojtje me katër lojtarë.