Ditë e ngjeshur te Manchester United. Pas zyrtarizimit të ndërprerjes së kontratës mes skuadrës së Old Trafford dhe Cristiano Ronaldos, vjen edhe deklarata nga pronarët e shitjes së konsiderueshme të klubit.

Njoftimi për shtyp i publikuar dje në faqen zyrtare është si më poshtë:

Manchester United, një nga klubet sportive më të suksesshme dhe historike në botë, njofton sot se Bordi Drejtues i Kompanisë po fillon një proces për të eksploruar alternativat strategjike për klubin. Procesi është krijuar për të bërë të mundur rritjen e ardhshme të klubit, me qëllimin përfundimtar për ta vendosur klubin në pozicionin më të mirë për të përfituar nga mundësitë si në fushë ashtu edhe në tregun e transferimeve.
Si pjesë e këtij procesi, Bordi do të shqyrtojë të gjitha alternativat strategjike, duke përfshirë investimet e reja në klub, një shitje ose transaksion tjetër që përfshin Kompaninë. Kjo do të përfshijë një vlerësim të disa nismave për të forcuar klubin, duke përfshirë rizhvillimin e stadiumit dhe infrastrukturës, dhe zgjerimin e operacioneve tregtare të klubit në shkallë globale, secila në kontekstin e rritjes së suksesit afatgjatë të sektorit meshkujve të femrave dhe të të rinjve duke sjellë përfitime për fansat dhe palët e tjera të interesuara.”

Bashkëkryetarët dhe drejtorët ekzekutivë, Avram Glazer dhe Joel Glazer, thanë:

Forca e Manchester United është ndërtuar mbi pasionin dhe besnikërinë e komunitetit tonë global prej 1.1 miliardë tifozësh dhe ndjekësish.  Ndërsa ne kërkojmë të vazhdojmë të ndërtojmë historinë e suksesit të Klubit, Bordi ka autorizuar një vlerësim të plotë të alternativave strategjike.  Ne do të vlerësojmë të gjitha opsionet për t’u siguruar që t’u shërbejmë më së miri tifozëve tanë dhe që Manchester United të maksimizojë mundësitë e rëndësishme të rritjes në dispozicion të klubit sot dhe në të ardhmen.  Gjatë gjithë këtij procesi ne do të mbetemi plotësisht të përqendruar në shërbimin e interesave më të mira të tifozëve tanë, aksionarëve dhe palëve të ndryshme të interesit”.

Raine Group (i cili sipas disa thashethemeve është i lidhur edhe me shitjen e mundshme të Interit të Milanos) vepron si këshilltar ekskluziv financiar i kompanisë dhe Latham & Watkins LLP është këshilltari ligjor i kompanisë. Rothschild dhe Co. vepron si këshilltar ekskluziv financiar për aksionarët e familjes Glazer. Nuk mund të ketë siguri që rishikimi i ndërmarrë do të rezultojë në ndonjë transaksion që përfshin kompaninë e cila vlerësohet në rreth 5 miliardë stërlina. Manchester United nuk ka ndërmend të bëjë ndonjë njoftim të mëtejshëm në lidhje me rishikimin, përveçse dhe derisa Bordi nuk do të ketë miratuar një transaksion specifik ose një mënyrë tjetër veprimi që kërkon një njoftim zyrtar.