US Salernitana 1919 njofton se ka arritur një marrëveshje me z. Paulo Sousa (1970) dhe i ka besuar atij drejtimin teknik të ekipit të parë.

Portugezi u emërua dje dhe filloi që sot stërvitjen.

Po ditën e djeshme Salernitana shkarkoi trajnerin Davide Nicola (1973) i cili u bë i famshëm për shpëtimin nga kategoria sezonin e kaluar.