U.C. Sampdoria mirëpret Dejan Stankoviç (1978) si trajner i ekipit të parë deri më 30 qershor 2023 me një opsion deri më 30 qershor 2024.

Teknikut dhe stafit të tij një punë të mirë dhe një fat të sinqertë nga presidenti Marco Lanna, Bordi i Drejtorëve dhe e gjithë kompania.

Pozicioni i fundit në renditje nuk ndikoi në vendimin e tij për të pranuar pankinën e Sampdorias.

Nuk i kam parë dy pikët e marra deri më tani, por historinë e këtij klubi. Në Serbi jemi rritur me legjendën e Sampdorias së Boskov-it dhe vetëm pse u luajt në neutralin e Sofjes, nuk bëra kapësin e topave në ndeshjen e Kupës së Kampionëve me Yllin tim të Kuq. Sakiç ishte futbollist këtu fillimisht dhe më pas zëvendës i Mihajlovic. Në atë kohë ata arritën të siguronin shpëtimin dhe jam i sigurt se do të më japë një dorë të madhe edhe këtë herë.
Ka pak kohë për t’u përgatitur për ndeshjen si mysafir në Bolonjë, ku skuadra e Sampdorias do të luajë në “Dall’Ara” mbrëmjen e së shtunës. Ne do të luajmë për dy ditë, por në klubet e mëdha mund të mjaftojnë edhe dy ditë për të përgatitur një ndeshje të rëndësishme. Ne e dimë se do të duhet të vuajmë, por tani e tutje çdo ndeshje do të përballet si një finale dhe, siç tha ish-trajneri dhe miku im José Mourinho, finalet nuk luhen dhe fitohen. Sigurisht që do të duhet të ndryshojmë qëndrimin tonë dhe të marrim përgjegjësi sepse kemi për detyrë të mbrojmë krenarinë e Sampdorias” , – shpjegon trajneri nga “Mugnaini” i Bogliascos.