Edhe njëherë duket forca e Juventusit edhe ne organet drejtuese. Juventusi kishte kërkuar të shtynin derbin e italisë që do të luhej nesër mbrëmë sepse sipas tyre nuk do të ishte e drejtë të luhej pa tifozë. Dhe kështu është vendosur së bashku me disa ndeshje të tjera.

Një vendim i tillë e penalizon Interin i cili ka për të rekuperuar edhe ndeshjen me Sampdorian dhe nesë do të vazhdonte deri në fund të cdo kompeticioni do të ishte i detyruar të luante 9 ndeshje brenda muajit maj.

Ja 5 ndeshjet të cilat u shtynë dhe do të luhen në datën 13 maj:

  • JUVENTUS – INTER
  • MILAN – GENOA
  • PARMA – SPAL
  • SASSUOLO – BRESCIA
  • UDINESE – FIORENTINA