Thor Bjornsson është pensionuar nga boksi, pasi bisedimet u ndërprenë për një luftë të mundshme me kampionin e peshave të rënda, Tyson Fury.

32-vjeçari filloi karrierën në vitin 2020 pasi sfidoi rivalin e tij Eddie Hall në ‘ndeshjen e peshave më të rënda të boksit në histori’. Ai humbi mbi 50 kilogramë dhe luftoi në tre periudha ekspozuese përpara se të përballej me Hall, duke luftuar kundër ish-boksierëve profesionistë Steven Ward dhe Simon Vallily përpara se të mposhtte kampionin e mundjes, Devin Larratt.

“Unë do ta pranoj se ka pasur bisedime me Tyson Furyn dhe ekipin e tij, ka pasur përafrime, por kjo nuk ka ndodhur kurrë. Tani kam marrë një vendim të vështirë dhe arsyeja pse m’u desh kaq shumë për ta bërë këtë video ishte sepse në fakt kjo është një gjë shumë e vështirë për t’u folur. Kam marrë një vendim që të ndaloj nga boksi, të mos konkurroj. Kam pasur një aventurë të mirë, e kam bërë për dy vjet e gjysmë. Ishte mirë ta bëja këtë, sepse kur fillova për herë të parë kisha shumë njerëz që nuk besonin në mua. U tregova shumë njerëzve se e kishin gabim. Duke punuar fort dhe kam bërë disa njerëz krenarë. Në realitet, pasioni nuk ka qene kurrë, ka qenë i gjithi i ngrirë, pasi nuk e kam dashur asnjëherë sportin. Kjo eshtë e vërteta,por kam shume respekt për sportin sepse e di sesi shkon shumë punë për të.” , – deklaroi Bjornsson në kanalin e tij në YouTube.

Bjornsson tani synon ta kthejë fokusin e tij te konkurrimi në ngritjen e peshave të rënda, pasi nuk preferon ta lëndojë vetën nga kundërshtarët.